Loopbaancoaching

Je wilt managers en medewerkers/professionals in de gelegenheid stellen om zich te ontwikkelen in hun loopbaan. Zo blijven zij bewust bezig met hun professionele groei en hun bijdrage aan de organisatie. Soms ook is de aanleiding voor een loopbaanvraag ingegeven door externe beslissingen bijvoorbeeld bij een reorganisatie of bij een ingrijpende cultuurverandering. Hierdoor wordt er van managers en medewerkers/professionals verwacht dat zij – eerder dan dat zij zelf misschien willen – moeten nadenken over een andere (inhoud van hun) baan.

Veelvoorkomende loopbaanvragen en -dilemma’s, waarover bedrijven en organisaties met HRD Partner in gesprek gaan hebben te maken met de volgende situaties:

  • een medewerker doet zijn werk al heel lang. Het lukt hem niet meer om binnen zijn huidige functie mee te veranderen met de organisatieontwikkelingen; hoe pak ik dit aan?
  • een medewerker wil zich gaan oriënteren op een andere functie, maar heeft geen idee hoe dit aan te pakken en welke functie dit zou moeten zijn; hoe help ik hem hierbij?
  • ik geef leiding aan een medewerker die ambitie heeft om door te groeien; een duidelijk loopbaanplan ontbreekt en hij wil geholpen worden om dit helder te krijgen
  • ik moet een medewerker ontslaan en wil hem graag faciliteren bij het vinden van een andere baan. Welke begeleiding sluit het beste aan?
  • hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers zich meer verantwoordelijk gaan voelen voor hun eigen loopbaanontwikkeling?

Herken jij je in een van de bovenstaande situaties of heb je een andere vraag, die betrekking heeft op de loopbaan van een van je managers of medewerkers/ professionals? HRD Partner helpt en adviseert je bij het vinden van een concrete en duurzame oplossingsrichting.

We maken eerst een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin kennismaking met de organisatie en de specifieke loopbaanvraag centraal staan. Vervolgens bespreken we hoe de begeleiding er uit komt te zien via een advies op maat.

En….houdt je manager of medewerker/professional van buiten zijn in de natuur? Zie meer informatie over deelname aan een 1-daagse wandelretraite of over individuele coachgesprekken op een inspirerende natuurlijke buitenlocatie.